تازه‌ها

آخرین مطالب

غذاهای-دریایی

۹ روش برای تولید غذاهای دریایی پایدار و ارزان

گفتگو در خصوص افزایش تولید غذاهای دریایی اغلب روی گونه‌ها، محیط‌زیست و راه‌حل‌هایی با تکنولوژی پیشرفته متمرکز است که به سود تعداد معدودی از قشر مرفه است.

غذاهای دریایی پرورش دهندگان کپور در بنگلادش

 

در چشم‌انداز جدیدی که در نشریه “یک زمین” توسط پاتریک هنریکسن محقق مرکز تاب‌آوری استکهلم و مکس تروئل ارائه شد، ضرورت توجه بیشتر به بهبود بازدهی و عملکرد زیست‌محیطی گونه‌های ارزان و قابل دسترسی آبزیان مطرح شده است.

در این مطالعه دامنه‌ای از حوزه‌های مداخلات و سرمایه‌گذاری‌های موجود با جزئیات بیان شده که تولید این نوع مواد غذایی را در سطح قابل توجه و پایدار ارتقاء می‌دهند.

ماهی پرورشی را می‌توان با ۸۷ درصد گازهای گلخانه‌ای کمتر نسبت به گوشت گوساله، ۴۹ درصد زمین کمتر نسبت طیور و ۸۴ درصد آب شیرین کمتر نسبت به خوک تولید کرد.

در عین حال پیش‌بینی می‌شود که تولید غذاهای دریایی بین ۲۰۱۸ و ۲۰۳۰، ۳۲ درصد افزایش یابد. اما مشخص نیست که این افزایش تولید بتواند پایدار هم باشد.

غذاهای دریایی بهبود ترکیب و کارایی خوراک در گذر زمان برای مرغ، سالمون، تیلاپیا، کپور چینی و میگو دریایی

 

مؤلفان این مطالعه می‌گویند: «به منظور به فعلیت رساندن پتانسیل آبزی‌پروری به طوری که در دگرگونی سیستم غذایی سهیم باشد، باید عملکرد زیست‌محیطی سیستم‌های متنوع تولید و مداخله در این سیستم‌ها، بهتر محاسبه شوند. به این ترتیب از رژیم‌های غذایی پایدار پشتیبانی بعمل می‌آید.»

 

۹ زمینه مداخله در تولید غذاهای دریایی

در این مطالعه ۹ حوزه برای بهبود بازدهی و پایداری آبزی‌پروری جهانی مشخص شده است:

  1. انتخاب گونه
  2. بهبود ژنتیکی
  3. تکنولوژی‌ها و روش‌های پرورش
  4. آمایش سرزمین و دسترسی
  5. کاهش بیماری
  6. خوراک
  7. مقررات و تجارت
  8. فرآوری پس از برداشت و توزیع
  9. ابزارهای مالی

 

«این مداخلات در صورتی که در راستای ارتقاء گونه‌های در دسترس و ارزان به اجرا درآیند، بسیار مؤثر خواهند بود.»

مثلا گونه‌هایی با تحمل بالاتر و نیاز کمتر به منابع، تأثیر زیست‌محیطی پایین‌تری دارند، اما تقاضای کمتری برای آنها وجود دارد.

«با ترغیب مصرف‌کنندگان و تمرکز روی محصولاتی باارزش افزوده مانند سوریمی می‌توان تا حدودی به این مشکل غلبه کرد. سوریمی از خمیر بدون استخوان ماهی تهیه می‌شود.»

بسیاری از مزرعه‌داران کوچک‌مقیاس به دلیل محدودیت در دسترسی به منابع مالی قادر نیستند از خوراک با کیفیت، تخم و یا امکان تشخیص‌های بیماری بهره‌مند شوند.

«توانمندسازی شرکت‌های بیمه و شرکت‌های تعاونی می‌تواند نقش مهمی در کاهش ریسک و دسترسی به اعتبار و بازار در بین مزرعه‌داران کوچک-مقیاس آبزی‌پروری ایفاء کند. خوراک آبزیان به تنهایی نمی‌تواند امنیت غذایی آینده را تضمین کند. البته اگر توسعه خوراک متفکرانه به اجرا درآید، فشارهای زیست‌محیطی سیستم فعلی روی کره زمین کاهش می‌یابد.»

جهت مشاهده سایر مقالات مرتبط با آبزی پروری حرفه ای بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

بتا و آبزی پروری حرفه ای